Menu
A+ A A-

banner

 

Παρασκευή, 2 Ιουλίου, στις 23:05 μ.μ.
από το ΡΙΚ1 και το Δορυφορικό Πρόγραμμα με θέμα
«18 Μήνες Πανδημίας: Τι μάθαμε και τι πρέπει να ερευνήσουμε»

 

Η εκπομπή θα μεταδίδεται μέσω live streaming από τη σελίδα του ΡΙΚ

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη την Κυριακή, 4 Ιουλίου στις 15:00 μ.μ. από το ΡΙΚ 1, και τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου στις 18:30 μ.μ. από το ΡΙΚ 2


Χορηγός της εκπομπής η φαρμακοβιομηχανία Medochemie 

 


 

The Cyprus Institute (CyI) and the Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC) have launched a TV series of discussions on issues that concern the scientific community and society at large. The TV show “Science and Society” («Επιστήμη και Κοινωνία») is conducted in Greek, aimed for the general public. Distinguished academics analyse current issues through selected presentations and research findings, while giving comprehensive answers to important questions, in simple and understandable language. The discussions are moderated by Professor Costas N. Papanicolas and Natasa Kafkalia.

-------------------------------------------------



Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το ΡΙΚ παρουσιάζουν την τηλεοπτική εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία». Στόχος η ανάλυση καίριων και επίκαιρων ζητημάτων μέσα από επιστημονική προσέγγιση, έρευνες, συμπεράσματα και εισηγήσεις. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την ελληνόφωνη διασπορά, θα επιχειρούν κάθε φορά να δώσουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις με απλή και κατανοητή γλώσσα. Την εκπομπή συντονίζει ο καθηγητής Κώστας Ν. Παπανικόλας και παρουσιάζει η Νατάσα Καυκαλιά.

-------------------------------------------------

Θέματα, μέρες πρώτης προβολής και σύνδεσμοι σε προηγούμενες εκπομπές:


-----------------------------------------------

Δέκατη πέμπτη Εκπομπή (Παρασκευή, 2 Ιουλίου): «18 Μήνες Πανδημίας: Τι μάθαμε και τι πρέπει να ερευνήσουμε»

Έχει ήδη περάσει ενάμιση χρόνος από τις αρχές του 2020, όταν και πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία του κορωνοϊού, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στις ζωές μας, ενώ μέχρι στιγμής στοίχησε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας ανά το παγκόσμιο. Μετά το αρχικό σοκ και τις μακάβριες ειδήσεις, και έπειτα από τρία κύματα πανδημίας και συνεχείς περιορισμούς, σήμερα, δεκαοκτώ μήνες αργότερα, η ανθρωπότητα αρχίζει να κινείται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς: έχουν δημιουργηθεί εμβόλια σε χρόνο ρεκόρ, ενώ οι εμβολιασμοί, παρ' όλα τα θέματα τους, προχωρούν “κανονικά” - αν και όχι με τους ρυθμούς που θα θέλαμε. Η ανθρωπότητα ελπίζει ότι το δυσάρεστο κεφάλαιο του κορωνοϊού βρίσκεται στο τέλος, και ότι θα επιστρέψουμε επιτέλους πίσω στην κανονικότητα. Βρισκόμαστε όμως πράγματι στο τέλος ή μήπως θα υπάρξει και άλλο κύμα (ή κύματα) από αυτό το φθινόπωρο; Τι γίνεται με τις μεταλλάξεις; Θα μας προστατεύσουν τα υπάρχοντα εμβόλια, ή θα χρειαστούμε καινούργια; Τι πρόοδος έχε γίνει στην βελτίωση των θεραπευτικών αγωγών;

Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή θα είναι ο Δρ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής & του Τμήματος Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Δρ. Γιώργος Χριστοφίδης, Καθηγητής Μεταδοτικών Ασθενειών & Ανοσίας, και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, και ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας & Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, και επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας. Την εκπομπή συντονίζει επιστημονικά ο ακαδημαϊκός Κώστας Ν. Παπανικόλας.

 
Το κοινό ενθαρρύνεται να αποστέλλει τις δικές του ερωτήσεις και σχόλια αναφορικά με το θέμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνσή epistimi&This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στη σελίδα στο Facebook @EpistimiKaiKoinonia. Τα σχόλια και ερωτήσεις του κοινού θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του διαλόγου και θα καθορίσουν τη συζήτηση στην εκπομπή.

 

 

Additional Info

  • Date: Παρασκευή, 2 Ιουλίου, στις 23:05 το βράδυ από το ΡΙΚ1
  • Speaker: Το θέμα: «18 Μήνες Πανδημίας: Τι μάθαμε και τι πρέπει να ερευνήσουμε»

Publications & Media